Fundacja Balet zaprasza wszystkich chętnych na zajęcia baletowe!

Prowadzimy zajęcia grupach zróżnicowanych wiekowo– zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

Taniec klasyczny jest to wymagająca technika tańca oparta na dokładnie sprecyzowanych ruchach ciała, które oznaczone są terminologią francuską. Opanowanie jej wymaga wielu lat ćwiczeń, dlatego najlepiej rozpocząć naukę już od najwcześniejszych lat. Balet uczy wytrwałości i systematyczności, pozwala na rozwój koordynacji ruchowej, wyprostowanie postawy, nabycie elastyczności i gracji ruchów, a przede wszystkim poczucia rytmu! Powszechnie uważa się, że bez opanowania tej techniki tańca, niemożliwe, a przynajmniej utrudnione, jest opanowanie każdej innej, ponieważ technika ta wszechobecna jest niemal w każdym tańcu i stanowi dla nich podstawę.

DZIECI I MŁODZIEŻ

Prowadzimy zajęcia dla dzieci od trzech lat w grupach zróżnicowanych wiekowo - od zerówki do klasy młodzieżowej. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych pedagogów z wieloletnim stażem, którzy umiejętnie łączą naukę tańca z zabawą i rytmiką. Zajęcia prowadzone są nie tylko w technice tańca klasycznego, ale również tańca współczesnego i ludowego.

DOROŚLI

Każdy może do nas dołączyć, niezależnie od umiejętności tanecznych i kondycji fizycznej. Mile widziane będą zarówno osoby, które uczyły się już baletu, a także takie, które chcą dopiero zacząć swoją przygodę. Czekają na Was wymagające zajęcia, prowadzone we wspaniałej atmosferze.

Prowadzący Grzegorz Kotek - wieloletni solista Opery na Zamku w Szczecinie, obecnie opiekun artystyczny Sdtudia Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet i pedagog tańca klasycznego.

Ważne informacje:

• Zapisy ruszają 13.08.2018 !!! (wg godzin pracy biura, kontakt)

• Rok szkolny rozpoczynamy 3 września w klasach zgodnie z planem zajęć. Zastrzegamy sobie możliwość zmiany planu. Zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych dla młodszych grup i wieczornych dla starszych grup (zgodnie z planem zajęć).

• Zajęcia odbywają się w Studio Tanecznym, które mieści się w dawnym kinie Colosseum przy ulicy 5-go Lipca 46 w Szczecinie.

• Nie prowadzimy rekrutacji - dziecko lub dorosły, który chce się zapisać na zajęcia nie musi posiadać określonych predyspozycji ani umiejętności. W zajęciach może uczestniczyć każde dziecko/dorosły nie posiadający przeciwskazań do aktywności fizycznej.

• Wymagane zmienne obuwie w postaci baletek, wygodny strój, nieograniczający ruchów lecz w miarę przylegający do ciała lub według wytycznych nauczyciela (najczęściej wymagane są body w kololrze białym lub czarnym).

• Zajęcia odbywają się przy akompaniamencie pianina (na sali jest nauczyciel i akompaniator).

• Spotkanie organizacyjne dla nowych rodziców odbędzie się w czwartek 30.08 o godz. 17.00.

• Rodzice zobowiązani są do podpisania umowy o odpłatne pobieranie nauki przez dziecko. Umowa zawierana jest na okres do 30.06.2019. Obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia.

Płatności:

• Klasy od 0 – VI, zajęcia dwa razy w tygodniu po 60 minut - opłata miesięczna 160 zł przez 10 miesięcy,

• Klasa E, zajęcia raz w tygodniu po 60 minut - opłata miesięczna 90 zł przez 10 miesięcy,

• Klasy VIII-M1 zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu po 90 minut - opłata miesięczna 180 zł przez 10 miesięcy,

• Możliwość uiszczenia opłaty za pojedyncze zajęcia w wysokości 20 zł (do 3 razy),

• Nieuczestniczenie dziecka w zajęciach nie wpływa na obniżenie miesięcznej opłaty. Wyjątkiem jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o przebytej chorobie dziecka, wtedy opłata może ulec obniżeniu,

• Nie pobieramy opłat za miesiące wakacyjne,

• Dodatkowe zajęcia dla uczniów studia z repertuaru są bezpłatne,

• Prowadzimy zajęcia dla dorosłych zgodnie z planem zajęć, opłata za blok 90 minutowy wynosi 30 zł, opłata miesięczna wynosi 180 zł za 2 razy w tygodniu po 90 minut, za raz w tygodniu po 90 minut 90 zł.

Nowe klasy dla dzieci rozpoczynających naukę baletu:

• 0A – zajecia 2 x w tygodniu, dzieci 3-4 lata,
    zajęcia worek 16.30-17.30 oraz czwartek 17.30-18.30

• 0B – zajęcia 2 x w tygodniu, dzieci 5-6 lat,
    zajęcia poniedziałek 16.30-17.30 oraz czwartek 16.30-17.30

• 0C - zajecia 1 x w tygodniu, dzieci 3-5 lat, zajęcia w środy 17.30-18.30

Istnieje możliwość dołączenia do klas już istniejących.

Zapraszamy do kontaktu i zapisów
drogą mailową na adres
lub telefonicznie pod nr tel. 609 404 401.

W celu zapisania się wymagane są następujace informacje:
imię i nazwisko dziecka, rok urodzenia, numer telefonu do opiekuna oraz wybrana klasa.

Spotkanie organizacyjne dla nowych rodziców odbędzie się w czwartek 30.08 o godz. 17.00 w Studio TM.

Kliknij aby zobaczyć pdf:

PLAN ZAJĘĆ

OPIS KLAS/GRUP

REGULAMIN STM

plan 2018-2019

opis klas/grup

2018ZP2 800                plakat sniezka mal2 900            Bajkowe wspomnienia 800