W sobotni wieczór 8 grudnia 2018 roku w Teatrze Polskim-Scena na Łasztowni odbył się Koncert Gwiazdkowy uczniów Studio Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet. Dziękujemy naszym artystom oraz wszystkim zaangażowanym w realizację tego wspaniałego przedstawienia.

Zapraszamy do obejrzenia relacji z Koncertu, przygotowanej przez naszego patrona medialnego - Kurier Szczeciński:

Fundacja Balet zaprasza wszystkich chętnych na zajęcia baletowe!

W dniach 18 – 20 kwietnia 2018 roku w Teatrze Polskim-Scena na Łasztowni w Szczecinie odbył się XI Międzynarodowy Konkurs Baletowy "Złote Pointy 2018", a XVII edycja Ogólnopolskiego Konkursu o tytuł "Najlepszy Absolwent Szkół Baletowych w Polsce 2018" oraz Finałowa Gala Gwiazd Baletu.

22 października 2017 roku w Sali Koncertowej w Szczecinie odbędzie się premiera bajki Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków w wykonaniu uczniów Studio Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet. Jest to nowy spektakl, który Studio przygotowuje z okazji swojego X-lecia istnienia.

W dniach 26 – 28 kwietnia 2017 roku w Teatrze Polskim w Szczecinie odbył się X Międzynarodowy Konkurs Baletowy "Złote Pointy 2017", a XVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu o tytuł "Najlepszy Absolwent Szkół Baletowych w Polsce 2017".

W dniach 26 – 28 kwietnia 2017 roku w Teatrze Polskim w Szczecinie odbędzie się Jubileuszowy X Międzynarodowy Konkurs Baletowy „ZŁOTE POINTY 2017”, a XVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Baletowego o tytuł „Najlepszy Absolwent Szkół Baletowych w Polsce 2017” oraz Finałowa Gala Gwiazd Baletu.

Mamy przyjemność poinformować, że 28 stycznia 2017 roku w sali widowiskowej Miejskiego Ośrodka Kultury w Policach miały miejsce Zimowe Prezentacje Taneczne organizowane przez Companię Baletową z Polic w ramach Międzynarodowych Warsztatów Tanecznych, które odbywają się dzięki Polsko-Niemieckiej Współpracy Młodzieży. Studio Taneczno-Musicalowe Fundacji Balet reprezentowała grupa VIA powadzona przez Panią Dorotę Stankiewicz, która zaprezentowała choreografię "Zima" do muzyki A.Vivaldiego.

19 grudnia 2016r. w Teatrze Polskim w Szczecinie odbędzie się Koncert Zimowy uczniów Studio Taneczno-Musicalowego Fundacji Balet pt. "gdy za oknem pada śnieg...".

UWAGA!!! Ruszają zajęcia tańca klasycznego dla dorosłych od zera!

2018ZP2 800                plakat sniezka mal2 900            Bajkowe wspomnienia 800