Studio Taneczno-Musicalowe powstało w 2007 roku. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych pedagogów z wieloletnim stażem, którzy umiejętnie łączą naukę tańca z zabawą. Zajęcia w Studio prowadzone są nie tylko w technice tańca klasycznego, ale również tańca współczesnego i ludowego. Prowadzimy zajęcia dla dzieci od 4 roku życia w grupach zróżnicowanych wiekowo. Studio TM prowadzi również zajęcia tańca klasycznego dla osób dorosłych. Zrealizowaliśmy cztery dziecięce spektakle: Kocie opowieści (2013), Opowieść wigilijna (2013), Jaś i Małgosia (2014), Bajkowe wspomnienia (2015). Tradycyjnie na Święta Bożego Narodzenia powtarzany jest spektakl Opowieść wigilijna, z udziałem Mateusza Damięckiego w roli Ebenezera Scrooge’a. W grudniu 2016 roku odbył się Koncert Zimowy Gdy za oknem pada śnieg. Z okazji X-lecia działalności Studia Taneczno-Musicalowego 22 października 2017 roku obyła się premiera bajki baletowej Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludów, w choreografii Doroty Stankiewicz i Grzegorza Kotka do muzyki Bogdana Pawłowskiego, z udziałem uczniów studia. Głosu narratora gościnnie użyczył aktor Mateusz Damięcki. W 2018 roku uczniowie zaprezentowali swoje umiejętności podczas Koncertu Letniego w czerwcu i Koncertu Gwiazdkowego w grudniu. Oba wydarzenia odbyły się na Scenie na Łasztowni Teatru Polskiego w Szczecinie. Najstarsi uczniowie wystąpili we fragmentach choreografii baletu Sylfidy oraz Dziadek do orzechów, przygotowanych przez pedagogów Studia.

PROWADZIMY ZAJĘCIA BALETOWE DLA DZIECI OD 3 ROKU ŻYCIA
PRZYDZIAŁY WIEKOWE:
NOWY NABÓR:
GRUPA 01 (5 – 6 lat) 2 x w tygodniu po 45 minut
GRUPA 02 (3 – 5 lat) 2 x w tygodniu po 45 minut
GRUPY KONTYNUUJĄCE NAUKĘ, DO KTÓRYCH MOGĄ DOŁĄCZYĆ NOWI UCZNIOWIE:
GRUPA A (4 – 6 lat) 2 x w tygodniu po 60 minut
GRUPA B (6 – 8 lat) 2 x w tygodniu po 60 minut
GRUPA C (7 – 10 lat) 2 x w tygodniu po 60 minut
GRUPA D (6 – 9 lat) 2 x w tygodniu po 60 minut
GRUPA E (5 – 7 lat) 2 x w tygodniu po 60 minut
GRUPA MI (10 – 13 lat) 2 x w tygodniu po 90 minut
GRUPA MII (13 – 18 lat) 2 x w tygodniu po 90 minut
GRUPA DOROSŁYCH (od 19 lat, bez górnego limitu wieku) 2 x w tygodniu po 90 minut nowy nabór oraz kontynuacja
ODPŁATNOŚĆ ZA ZAJĘCIA:
2 x w tygodniu po 45 minut opłata miesięczna 150 zł.
2 x w tygodniu po 60 minut opłata miesięczna 160 zł
2 x w tygodniu po 90 minut opłata miesięczna 180 zł
2 x w tygodniu dla dorosłych po 90 minut opłata miesięczna 200 zł
Zajęcia pojedyncze 60 minut opłata 25 zł.
Zajęcia pojedyncze 90 minut opłata 35 zł.
Podane przedziały wiekowe są orientacyjne i oznaczają, że większość dzieci w grupie jest w danym wieku.